Gratis offerte

Geen voorrijkosten

24/7 spoedservice

Logo Loodgieter in Baarn

WC verstopt

WC verstopt in Baarn?

Werkwijze Loodgieter Baarn

\

1.

Onderzoek
Bel en bespreek de situatie.

\

2.

Vrijblijvende offerte
Ontvang een offerte binnen 1 minuut.

\

3.

Akkoord
Akkoord? Dan lossen wij het op!

Onderhoud CV ketel

WC verstopt

Riool ontstoppen

Lekdetectie

Daklekkage

WC verstopt Baarn

WC verstopt Baarn? Zit jouw wc helemaal verstopt? Of spoelt jouw wc nauwelijks of helemaal niet meer door? Dan is de kans groot dat je een verstopte wc-afvoer of een verstopte grondleiding hebt. Het is niet verstandig om nog gebruik te maken van het toilet. De kans is groot dat de verstopping hierdoor alleen maar erger wordt.

Loodgieter Baarn begrijpt heel goed dat een verstopte wc erg vervelend en onaangenaam kan zijn, vooral als je thuis maar één toilet hebt. Dan wil je natuurlijk dat er zo snel mogelijk iemand langskomt om het probleem te verhelpen. Geen zorgen, onze vakmannen staan voor je klaar!

Heb jij jouw wc verstopt Baarn? En ben je daarom op zoek naar een ontstoppingsbedrijf? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Maak gerust een afspraak en dan komen wij zo snel mogelijk naar je toe om de wc te ontstoppen.

WC verstopt Loodgieter in Baarn

WC VERSTOPT IN BAARN? HIER IS HOE JE HET OPLOST

Een verstopte wc gaat vaak gepaard met een urinelucht en ontlasting dat nog in de wc-pot drijft. Dit maakt een wc-verstopping een onaangenaam en vervelend probleem. De meeste mensen gaan hier liever niet zelf mee bezig, en laten iemand langskomen om de wc te ontstoppen. Dat kunnen wij ons goed voorstellen.

Het is vaak ook lastig om zelf de wc te ontstoppen omdat een plopper vaak niet goed aansluit. Ook is het niet aan te raden om zomaar allerlei chemische goedjes in de wc te gooien. Deze middelen werken vaak niet en daarnaast zijn de chemicaliën schadelijk voor de afvoer, uzelf, en het milieu.

Loodgieter Baarn raadt je aan zo snel mogelijk contact op te nemen zodra je merkt dat de wc slecht doorspoelt. Meestal duurt het niet lang meer voordat de afvoer helemaal verstopt zit. Wij komen graag langs om de afvoer te ontstoppen en/of goed door te spuiten. Dan weet je zeker dat je weer normaal gebruik kunt maken van het toilet.

Spoelt jouw toilet slecht of helemaal niet meer door? Neem dan snel contact op via 035 203 25 27 om een afspraak in te plannen met Loodgieter Baarn!

ZELF JE VERSTOPTE WC ONTSTOPPEN

In sommige gevallen is het mogelijk om de verstopping zelf te verhelpen. Als er bijvoorbeeld slechts een kleine prop wc-papier in de afvoer zit, dan lukt het meestal wel om de blokkade met behulp van een plopper te verhelpen. Maar als het een hardnekkige verstopping betreft, dan is dit helaas niet het geval.

Bij een hardnekkige verstopping is het nodig om de wc te demonteren, anders is het vrijwel niet mogelijk om de afvoer van de wc goed te ontstoppen. Wij begrijpen heel goed dat de meeste mensen dit niet zelf willen doen. Dat is ook niet verstandig als je hier geen kennis van hebt om schade aan de wc en leidingen te voorkomen.

Voor de mensen die het toch willen proberen om de wc zelf te ontstoppen, hebben wij hieronder een aantal methodes beschreven. Als het met deze methodes niet lukt, dan kun je best een ontstoppingsbedrijf inschakelen. Onze loodgieters hebben veel ervaring met het demonteren, ontstoppen, en installeren van wc’s en helpen je graag!

Laat jij jouw wc liever snel en vakkundig ontstoppen door een ervaren loodgieter? Neem dan gerust contact op voor een afspraak via 035 203 25 27.

VERMIJD DEZE ONTSTOPPINGSMIDDELEN

Loodgieter Baarn ontstopt vrijwel dagelijks wc’s die al geprobeerd zijn op te lossen met verschillende soorten chemische ontstoppingsmiddelen. Deze middelen hebben dan helemaal niet gewerkt maar ondertussen is er wel schade aangericht aan de afvoer door de krachtige bijtende werking van deze middelen.

De bijtende werking van deze middelen is zelfs zo krachtig dat je een chemische verbranding kunt krijgen als het middel op je huid komt. Ook zijn de dampen die vrijkomen bij het gebruik van het middel schadelijk om in te ademen. Je kunt er ademhalingsproblemen van krijgen zoals benauwdheid en veelvuldig moeten hoesten.

Bovendien moeten al die chemicaliën weer weggespoeld worden door het riool. Hierdoor wordt het rioolwater vervuild met chemicaliën. De afbraak van deze chemicaliën is niet goed voor de waterzuivering en het milieu. Wij raden je daarom aan om het gebruik van deze middelen te vermijden.

Wil jij liever de hulp van Loodgieter Baarn inschakelen voor het ontstoppen van jouw verstopte wc? Maak dan gerust een afspraak door te bellen naar 035 203 25 27.

DE SIFON ONTSTOPPEN

Een verstopte wc wordt vaak veroorzaakt door het doorspoelen van teveel wc papier of iets anders wat eigenlijk niet door de wc gespoeld hoort te worden. Denk hierbij aan tampons, maandverband, babydoekjes, luiers, wc-blokje, etc.. In veel gevallen zit de verstopping zit dan vast in de sifon.

De sifon zit achter de afvoer van het toilet en heeft de vorm van een zwanenhals, net zoals onder een gootsteen. De sifon zorgt ervoor dat je in huis geen last hebt van een rioollucht. De meeste eenvoudige manier om de sifon te ontstoppen is door de blokkade met de hand te verwijderen (met rubberen handschoenen aan).

Als het gelukt is om de blokkade met de hand te verwijderen, dan is het aan te raden om dit niet nogmaals proberen door te spoelen. De kans is groot dat de wc dan weer verstopt. In plaats daarvan kun je de blokkade in de daarvoor bestemde container gooien.

Als het niet gelukt is, dan kun je proberen om de blokkade los te maken met een emmer en afwasmiddel. Hieronder kun je meer lezen over het toepassen van deze methode. Anders kun je altijd nog een ervaren ontstopper inschakelen. Loodgieter Baarn helpt je graag met het ontstoppen van jouw wc. Maak gerust een afspraak via 035 203 25 27.

WC VERSTOPPING VERHELPEN MET AFWASMIDDEL

In plaats van chemische ontstoppingsmiddelen te gebruiken, kun je ook een emmer met warm water en een lepel afwasmiddel leeggieten in de wc. Dit is een methode die je kunt proberen als je denkt dat de blokkade wat dieper gelegen zit dan de sifon. Het afwasmiddel ontvet de afvoerbuizen en maakt het vuil los waardoor de blokkade ook mogelijk los kan komen.

Om de wc verstopping te verhelpen met afwasmiddel is het aan te raden om eerst een handdoek rondom de wc te leggen voor het opspattende of overlopende water. Vul vervolgens een emmer met warm water en doe hier een lepel afwasmiddel bij. Het water mag niet te heet zijn, anders kun je het porselein van de wc beschadigen of breken.

Houdt de emmer zo hoog mogelijk boven de wc en giet de emmer leeg. Door de emmer zo hoog mogelijk te houden kun je meer druk creëren op de blokkade. Hierdoor heb je meer kans dat de blokkade loskomt en weggespoeld wordt naar het riool.

Als het gelukt is om de verstopping te verhelpen, dan raden we je aan om nogmaals een emmer met warm water en afwasmiddel leeg te gieten. Zo kun je ook de laatste resten wegspoelen en heb je minder kans dat de verstopping weer terug komt.

Als het niet gelukt is, dan kun je wellicht met een plopper nog proberen om de blokkade los te maken. Anders is het toch echt nodig om de wc te demonteren om de afvoer van de wc te kunnen ontstoppen. Loodgieter Baarn helpt je hier graag mee. Neem gerust contact op voor een afspraak met één van onze ervaren ontstoppers via 035 203 25 27.

WC ONTSTOPPEN MET EEN PLOPPER

Je hebt er vast eentje thuis staan, de ouderwetse plopper. Deze methode kan toegepast worden om de blokkade terug in de wc-pot te halen door zuigkracht te creëren. Het is hierbij wel belangrijk dat de plopper goed aansluit op de afvoer van de wc. Als dit niet het geval is, dan werkt de plopper niet.

Om de wc te ontstoppen met een plopper raadt Loodgieter Baarn je aan om de rubberen zuignap van de plopper eerst flexibel te maken door deze een tijdje onder een warme kraan te houden. Vervolgens plaats je de zuignap van de plopper over de afvoer van de wc en duw je de steel zachtjes naar beneden. Daarna trek je de steel weer omhoog.

Het gaat bij deze methode om de terugtrekkende beweging. Hierbij creëer je de nodige zuigkracht waardoor de blokkade hopelijk terugkomt in de wc. Hard duwen kan ervoor zorgen dat de blokkade vaster geduwd wordt. Dit moet je dus zien te voorkomen. Als je het goed doet, dan zie je vanzelf deeltjes van de verstopping drijven in de wc-pot.

Als het gelukt is om de blokkade los te maken met een plopper, dan raden we je aan om de afvoer nog eens goed door te spoelen met een emmer warm water en een lepel afwasmiddel. Zo kun je de laatste resten van de verstopping wegspoelen en minimaliseer je de kans op een nieuwe verstopping.

Als het niet gelukt is, dan heb je waarschijnlijk een diep gelegen verstopping die erg hardnekkig is. Loodgieter Baarn raadt je aan om één van onze ervaren ontstoppers in te schakelen die jouw wc snel en vakkundig komen ontstoppen. Neem gerust contact op voor een afspraak door te bellen naar 035 203 25 27.

PAS OP MET EEN ONTSTOPPINGSVEER

Loodgieter Baarn raadt je aan om op te passen met het gebruiken van een ontstoppingsveer. Een ontstoppingsveer kan je namelijk niet door de afvoer van de wc pot duwen. Als je dat doet, dan is de kans groot dat je de wc pot beschadigd en daarnaast kom je vrijwel zeker vast te zitten in de afvoer.

De wc pot moet eerst gedemonteerd worden om een veer te kunnen gebruiken. Als de wc-pot weggehaald is, dan kan je de veer in de afvoer van de wc duwen. Het is hierbij wel van belang dat de verstopping niet te diep zit, anders kom je er alsnog niet bij met een simpele ontstoppingsveer van de bouwmarkt.

Voor veel mensen is het demonteren van de wc te lastig. En helaas komt het vaak voor dat een wc verstopping erg diep in het riool gelegen zit. In dat geval komen onze loodgieters je graag helpen met een professionele veermachine die tientallen meters diep kan en daardoor eenvoudig de wc kan ontstoppen. Bel gerust voor een afspraak naar 035 203 25 27.

WC ONTSTOPPEN MET DE HULP ONZE LOODGIETER

Als je zeker wilt weten dat de verstopping goed opgelost wordt, dan kun je de wc laten ontstoppen met hulp van onze loodgieter. Inmiddels hebben wij al duizenden mensen geholpen met een wc-verstopping . Een verstopte wc is een van de meest voorkomende verstoppingen en vaak lastig om zelf te verhelpen.

Loodgieter Baarn beschikt over professionele ontstoppingsmachines die zo krachtig zijn dat wij elke verstopping de baas zijn. Zo maken wij gebruik van een veermachine die eenvoudig de gehele afvoer tot aan het riool kan ontstoppen. Eventueel kunnen wij de leiding ook reinigen met onze hogedrukmachine.

Onze hogedrukmachine zetten wij in bij een rioolreiniging om de binnenwanden van de afvoer en het riool helemaal schoon te spuiten. Door het verwijderen van alle aanslag in de leidingen wordt de kans op een nieuwe verstopping geminimaliseerd en daarnaast heb je geen last meer van een rioollucht in huis.

Als de wc vaker verstopt raakt, dan kunnen we ook een kijkje nemen in de afvoer met een speciale rioolcamera. Op deze manier kunnen we duidelijk zien wat de oorzaak is dat de verstopping steeds terug blijft komen. Wellicht sluiten de afvoerbuizen niet goed meer op elkaar aan of is de riolering toe aan vervanging.

Loodgieter Baarn kan je ook helpen met het vervangen van de riolering. Hier hebben wij veel ervaring mee en daarnaast weten wij, door ons werk als ontstoppingsbedrijf, ook goed hoe de riolering gelegd moet worden om verstoppingen te voorkomen.

Heb jij liever dat een ervaren loodgieter jouw wc komt ontstoppen? Maak dan gerust een afspraak met Loodgieter Baarn via 035 203 25 27.

VERSTOPTE WC VOORKOMEN

Een verstopte wc voorkomen is eigenlijk heel simpel. Het is gewoon belangrijk dat je de afvoer van de wc in goede staat houdt. Dit wil zeggen dat je niet zomaar van alles door de wc moet wegspoelen. Denk hierbij aan vet, olie, etensresten, tampons, maandverband, luiers, etc.. Klinkt logisch, toch?

Toch zijn er veel mensen die zelfs frituurvet door de wc heen spoelen omdat zij denken dat dit wel weggespoeld wordt door het water. Het tegenovergesteld is waar. Vetten en oliën stollen juist in de afvoer waardoor er een ophoping ontstaat waar nog meer vuil achter kan blijven steken. Hierdoor ontstaat dan een hardnekkige verstopping.

Loodgieter Baarn raadt je ook aan om niet teveel toiletpapier in één keer weg te spoelen. Wij begrijpen heel goed dat het soms nodig is om meer wc papier te gebruiken, maar het kan geen kwaad om alvast een keer door te spoelen. Zo voorkom je dat er een blokkade ontstaat van een te grote prop wc-papier.

Tot slot kun je een wc-verstopping voorkomen door de afvoer van de wc eens in de zoveel tijd te laten reinigen. Zo houdt je de binnenwanden van de afvoer mooi schoon. Dit minimaliseert de kans op verstoppingen en daarnaast gaan de leidingen ook langer mee waardoor je minder snel geconfronteerd wordt met dure vervangingskosten.

Heb jij een verstopte wc? Of wil jij een rioolreiniging om een wc-verstopping te voorkomen? Bel dan gerust naar 035 203 25 27 om jouw klus te bespreken en een afspraak te maken.

AFSPRAAK

GRATIS OFFERTE EN
DIRECT AFSPRAAK PLANNEN

24/7 SPOEDSERVICE

M

ONMIDDELLIJK EEN OFFERTE

035 203 25 27

De beller is sneller

24/7 spoedservice

Altijd en overal in Baarn

Komt goed garantie

Niet tevreden, geld terug

l

Gratis offerte

Onmiddellijk een offerte

BAARN