Gratis offerte

Geen voorrijkosten

24/7 spoedservice

Daklekkage

Daklekkage Baarn

Werkwijze Loodgieter Baarn

\

1.

Onderzoek
Bel en bespreek de situatie.

\

2.

Vrijblijvende offerte
Ontvang een offerte binnen 1 minuut.

\

3.

Akkoord
Akkoord? Dan lossen wij het op!

Onderhoud CV ketel

WC verstopt

Riool ontstoppen

Riool ontstoppen

Lekdetectie

Daklekkage

Daklekkage Baarn

Daklekkage Baarn? Hangen de druppels aan het dak? Of heb je gele of donker gekleurde vochtplekken op muren/plafonds? Dan heb je waarschijnlijk een daklekkage. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je hier overvallen door bent en niet goed weet wat je er mee aan moet.

Een daklekkage kan veel schade aanrichten aan je woning, met grote consequenties als gevolg. Wij raden je daarom aan om zo snel mogelijk contact op te nemen zodra je merkt dat je te maken hebt met een daklekkage. Zo kun je grotere schades en torenhoge kosten van het repareren voorkomen.

In de tussentijd kun je alvast op zoek gaan naar de oorzaak van de lekkage. Indien mogelijk kun je het lek alvast proberen te dichten of het water opvangen met emmers en/of een groot zeil. Zo kun je de schade door het binnenkomende water in ieder geval beperken. Als je dit gedaan hebt is het verstandig om één van onze ervaren loodgieters in te schakelen.

Loodgieter Baarn helpt je graag met het dichten van het lek. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring in het oplossen van daklekkages. Om deze reden is het inzien van enkele foto’s en het aanhoren van jouw verhaal vaak al voldoende om in te schatten waar de bron van het lek zit. In de meeste gevallen gaan wij direct over tot reparatie. Zo verhelpen wij in korte tijd het probleem en trachten wij jouw zorgen te ontnemen.

Als het probleem niet spoedig wordt opgelost, dan bestaat de kans dat de dakconstructie wordt aangetast. In het ergste geval moet hierdoor het hele dak vervangen worden. Daarnaast is het mogelijk dat er schimmelvorming ontstaat door het vocht. Schimmels zijn schadelijk voor de gezondheid doordat je er luchtwegproblemen van kunt krijgen.

Heb jij een daklekkage Baarn? En ben jij daarvoor op zoek naar een ervaren loodgieter? Neem dan gerust contact op Loodgieter Baarn via 035 203 25 27, dan komen wij zo snel mogelijk naar je toe om het dak te repareren.

Lekdetectie Baarn

HERKENNEN DAKLEKKAGE

Een daklekkage herkennen begint vaak met het zien van vochtplekken op muren en/of plafonds. Ook kan het zijn dat je zwarte vlekken hebt op muren door schimmelvorming of dat het behang los laat doordat het vocht de lijm verzwakt. Als dat het geval is, dan betekent dit niet dat je de locatie van het lek gevonden hebt.

Het komt namelijk vaak voor dat de bron van het lek meters verwijderd zit van de vochtplekken op de muur. Om deze reden is het ook nooit verstandig om direct muren of plafonds open te breken om te achterhalen waar het lek zit. Als dit echt onduidelijk is, dan kan dit onderzocht worden met behulp van een lekdetectie.

Heb jij last van vochtplekken op muren en/of plafonds? En twijfel je of je te maken hebt met een daklekkage? Dan raadt Loodgieter Baarn je aan om de dakbedekking, de dakgoot en het daklood te onderzoeken. Hierbij moet je goed kijken naar de aansluitingen, overlappingen en naden. Wellicht dat er ergens gaten of openingen zijn en daarnaast is het mogelijk dat je water of vuil ziet liggen.

Wil jij de hulp van Loodgieter Baarn inschakelen voor een (beginnende) daklekkage? Neem dan gerust contact op via 035 203 25 27 om een afspraak te maken. Wij komen zo snel mogelijk naar je toe om de situatie te onderzoeken en het lek te dichten.

OORZAAK DAKLEKKAGE

Er zijn verschillende oorzaken van een daklekkage. Helaas is dit niet altijd eenvoudig vast te stellen. Daarom gaan wij hieronder dieper in op een aantal veelvoorkomende oorzaken. Hopelijk heb je hier iets aan om de oorzaak van jouw daklekkage te achterhalen.

Een dak heeft jaarlijks veel te verduren doordat het wordt blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden. De dakbedekking kan gaan scheuren door het krimpen en uitzetten vanwege schommelingen in temperatuur en vochtigheid.

Daarnaast hebben ook dieren en planten een grote invloed op het dak. Denk hierbij aan vogelnesten, bladeren, takjes, mos, en ander vuil waardoor een dakgoot verstopt kan raken. Als de dakgoot verstopt zit, en het water nergens heen kan, dan kan het water op een gegeven moment in uw huis stromen.

Ook is het zo dat elk dak een bepaalde levensduur heeft. Hoe ouder het dak, des te groter de kans dat het een keer kan gaan lekken. Daarnaast kan het zijn dat er schade is ontstaan aan het dak door wind. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat dakpannen verschoven of beschadigd zijn waardoor het water naar binnen kan lekken.

Als je een schoorsteen of een dakkapel hebt, dan is het ook goed mogelijk dat de bron van de daklekkage daar ontstaan is. Het komt vaak voor dat er scheuren zijn ontstaan in het daklood, naden, hoeken, dakaansluiting, etc..

Het maakt onze loodgieters niet uit wat de oorzaak is, wij kunnen je helpen! Neem gerust contact op voor een afspraak met Loodgieter Baarn via 035 203 25 27.

DE GEVOLGEN VAN EEN DAKLEKKAGE

De gevolgen van een daklekkage kunnen in sommige gevallen groter zijn dan een lekkage van bijvoorbeeld een gesprongen waterleiding. Een waterleiding kan je namelijk uitzetten door de hoofdkraan dicht te draaien maar de stromende regen zet je niet zomaar even uit. Daarom is het belangrijk om het water op te vangen als je een daklekkage hebt.

Als je een daklekkage niet of te laat opmerkt, dan kan de dakconstructie aangetast worden. Deze constructie zorgt ervoor dat het dak overeind blijft staan. Een aangetaste constructie zorgt daarom voor instortingsgevaar. In dat geval moet het hele dak vervangen worden.

Ook is het mogelijk dat het water terecht komt in elektrische apparaten of bedrading. In dat geval kan er kortsluiting en brand ontstaan. Wij raden je daarom aan om ervoor te zorgen dat het water niet bij bedrading of elektrische apparaten in de buurt kan komen.

Door het vocht kan er ook schimmelvorming ontstaan. Schimmels verspreiden zich via de lucht en zijn schadelijk voor de gezondheid. Het kan ervoor zorgen dat astma en andere luchtwegklachten verergeren en daarnaast kun je last krijgen van keelpijn, niezen en hoesten, verstopte neus, piepende ademhaling en benauwdheid.

Verder is het mogelijk dat het water schade aanricht aan stucwerk of dat het behang loslaat of gaat bobbelen. En ook kunnen vloeren of ander houtwerk gaan opbollen of verschuiven. Wij raden je daarom aan om zo snel mogelijk contact op te nemen om de gevolgen van de daklekkage zo klein mogelijk te houden.

Heb jij een daklekkage waar je de hulp van Loodgieter Baarn voor wilt inschakelen? Maak dan gerust een afspraak met één van onze loodgieters via 035 203 25 27.

DAKLEKKAGE VERHELPEN

Het verhelpen van een daklekkage kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. De methode wordt ook bepaald door het type dak en de oorzaak van de lekkage. Hieronder hebben wij de verschillende soorten daklekkages beschreven.

LEKKAGE PLAT DAK

Op platte daken kan het water blijven liggen. Hierdoor verzwakken de naden van de dakbedekking. Daarom hebben platte daken een grotere kans op lekkages dan schuine daken. Lekkages in platte daken worden vaak veroorzaakt door de invloed van weersomstandigheden.

Het is namelijk zo dat de dakbedekking kan gaan scheuren door het krimpen en uitzetten vanwege wisselende temperaturen. Vooral Bitumen dakplaten kunnen uitdrogen en scheuren als er extreme warmte of droogte is.

Bij een daklekkage in een plat dak ontstaan er vaak gele of bruin gekleurde vlekken op muren en plafonds. Ook kan het stucwerk scheuren of het behang loslaten. Zo kunnen lekkages op platte daken in een korte tijd veel schade aanrichten. In het ergste geval kunnen grote hoeveelheden water een plat dak overbelasten en zelfs doen instorten.

In sommige gevallen is een lek in een plat dak met een kleine reparatie te verhelpen. Er kan bijvoorbeeld een extra laag aangebracht worden dat het dak weer helemaal waterdicht maakt. Dit is afhankelijk van de staat van de dakbedekking, anders kan het verstandig zijn om het dak te vervangen met nieuwe dakbedekking.

Heb je een een lekkage in een plat dak? Maak dan gerust een afspraak via 035 203 25 27. Onze loodgieters helpen je graag met het dichten van het lek.

LEKKAGE SCHUIN DAK

Op schuine daken kan water niet blijven liggen. Hierdoor is de kans op lekkages in een schuin dak veel kleiner dan bij een plat dak. Een lekkage in een schuin dak ontstaat vaak bij de dakgoot, het daklood, of de aansluiting van een schoorsteen of dakkapel.

Een dakkapel en een schoorsteen zijn kwetsbare onderdelen van het dak. Zij vangen veel wind en in het geval van een schoorsteen gaat er warme lucht door het kanaal. Als het dan buiten koud is, dan kunnen er barsten of scheuren ontstaan. In dat geval kan de regen via de scheuren het dak binnen stromen.

Daarnaast ontstaan deze lekkages vaak wanneer dakpannen verschuiven of wegwaaien door extreme weersomstandigheden zoals storm. Hierdoor ontstaan er gaten of is het dak minder goed bedekt waardoor het water naar binnen stroomt.

In de meeste gevallen kunnen we een daklekkage aan een schuin dak direct herstellen, vooral wanneer er enkel een aantal dakpannen vervangen of goed gelegd moeten worden. Bij een grote dakreparatie is het soms nodig om een nieuwe afspraak in te plannen.

Heb jij een lekkage in een schuin dak? Neem dan gerust contact op met één van onze loodgieters via 035 203 25 27. Wij komen zo snel mogelijk naar je toe om de situatie te onderzoeken en het dak te repareren.

LEKKAGE DAKKAPEL

Een lekkage dakkapel komt vrij veel voor. Dit komt door de dakbedekking en de aansluiting aan het dak. De meeste dakkapellen zijn bedekt met bituum. Bituum is een product dat bij extreme warmte kan uitdrogen. Door schommelingen in temperatuur kunnen er scheuren ontstaan waardoor er een lekkage ontstaat.

Daarnaast vangt een dakkapel veel wind. Hierdoor kunnen er na verloop van tijd scheuren ontstaan in de aansluiting op het dak. Hierdoor is het dak niet meer volledig waterdicht en kan het water naar binnen stromen.

Ook is het belangrijk dat de regen goed afgevoerd kan worden. Boven een dakkapel zit vaak een rand, het boeideel. Als het water hierop kan blijven staan, dan heb je in principe een bak met water. Stilstaand water op het dak kan op den duur lekkages veroorzaken doordat de naden verzwakken en het water naar binnen sijpelt.

Heb jij een lekkage in jouw dakkapel? Bel dan gerust naar 035 203 25 27 om een afspraak te maken. Onze loodgieters helpen je graag!

LEKKAGE DAKGOOT

Een lekkage dakgoot komt vaak voor doordat een dakgoot verstopt raakt met takjes, bladeren, vogelnesten, mos, zand en ander vuil. Dit is niet goed want de dakgoot heeft met de afvoer van regenwater een belangrijke ondersteunende functie van het dak. Zonder dakgoot zou je veel vaker last hebben van lekkages of water dat van het dak afkomt.

Het is daarom belangrijk om de dakgoot schoon te houden zodat het water alle ruimte heeft om via de regenpijp naar de grond te stromen. Bij een verstopte dakgoot kan het water er niet meer doorheen en stroomt het over langs de muur in je huis. Dit kan dan ook vochtplekken veroorzaken.

Naast het verstopt raken van dakgoten, kan het natuurlijk ook zijn dat de dakgoot beschadigd is of scheef hangt. Als dat ervoor zorgt dat de afvoer van regenwater niet goed gaat, dan is het verstandig om dit zo snel mogelijk te laten repareren. Vaak is het gewoon een kunststof bevestigingspunt wat afgebroken is. Dit is eenvoudig te maken.

Komt het water over de dakgoot heen gestroomd? Of hangt jouw dakgoot scheef? Bel dan naar 035 203 25 27 om de klus te bespreken en een afspraak te maken. Onze loodgieters staan voor je klaar!

LEKDETECTIE BAARN

Druppelt er water uit het plafond? Of heb je last van gele kringen of vochtplekken op de muur? Dan is de kans groot dat je een daklekkage hebt. De grote vraag is dan waar het water vandaan komt, de bron van het lek.

De bron van de leklage is vaak lastig te achterhalen omdat het lek meestal meters verwijderd zit van de vochtplekken op de muur of het plafond. Daarom is het niet verstandig om direct de muur of plafond open te breken. In dat geval is een lekdetectie een goede oplossing om te bepalen waar het water vandaan komt.

Met een lekdetectie worden de leidingen en het dak nagekeken met een infrarood warmtecamera. Als er een verschil in temperatuur wordt waargenomen, dan duidt dit in veel gevallen op de locatie van het lek. Doordat de exacte locatie duidelijk wordt, hoeft er nog maar een klein gedeelte van de muur of het plafond opengebroken te worden.

Een lekdetectie zorgt er dus voor dat het lek efficiënt en doelgericht verholpen kan worden. Er hoeft maar een klein gedeelte opengebroken te worden waardoor de schade van de lekkage beperkt wordt en je veel tijd, energie en geld kunt besparen.

Heb jij een lekkage waarvan je de bron van het lek niet kunt vinden? En wil jij daarom een lekdetectie laten uitvoeren? Maak dan gerust een afspraak met Loodgieter Baarn via 035 203 25 27. Na de lekdetectie ontvang je van ons een uitgebreid rapport met onze bevindingen.

WAT TE DOEN BIJ EEN DAKLEKKAGE?

Loodgieter Baarn begrijpt goed dat mensen zich afvragen wat zij moeten doen als zij een daklekkage hebben. Lekkages doen zich vaak voor op de meest ongelegen momenten en kunnen veel schade aanrichten in een korte tijd. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen als je een lekkage opmerkt.

Je kunt ten eerste onderzoeken waar de bron van het lek zit. Wellicht is dit makkelijk te zien aan druppels die aan het dak hangen. Vervolgens kun je bepalen wat de oorzaak is van de lekkage. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de dakpannen niet meer goed aansluiten.

Als het duidelijk is waar het water vandaan komt, dan kun je proberen om het lek te dichten. Een handig middel wat je hiervoor kunt gebruiken is ‘Waterstop’. Dit is een zeer snel verhardende afdichtingsmortel. Hiermee kun je de lekkage tijdelijk afdichten totdat het dak op een juiste manier gerepareerd kan worden.

Vervolgens kun je de hulp inschakelen van één van onze loodgieters door contact op te nemen voor een afspraak. Wij komen dan zo snel mogelijk langs om de lekkage te onderzoeken en het lek voorgoed te dichten.

Heb jij last van vochtplekken? Of hangen de druppels aan het dak? Wacht dan niet te lang met actie ondernemen, een daklekkage kan extreem veel schade aanrichten. Bel gerust voor een afspraak met Loodgieter Baarn naar 035 203 25 27.

TARIEVEN DAKLEKKAGE

Het is van te voren lastig bepalen wat het gaat kosten om de daklekkage te repareren. Dit is afhankelijk van de ernst van de situatie, de toegankelijkheid van het lek, het materiaal wat nodig is om het lek te repareren, en de tijd die nodig is voor de reparatie.

Vanzelfsprekend is een kleine goed toegankelijke lekkage goedkoper dan een kleine lekkage waar onze loodgieter moeilijk bij kan. Daarom onderzoeken wij graag op locatie de situatie om de prijs te bepalen.

Als je de kosten laag wilt houden, dan is het aan te raden om een daklekkage zo snel mogelijk te laten repareren. Hoe langer er gewacht wordt, des te groter de problemen kunnen worden. Door snel te handelen voorkom je schimmelvorming, kortsluiting en/of brand, blijvende schade aan isolatiemateriaal, etc..

Ben jij benieuwd naar de tarieven van het repareren van jouw daklekkage? Maak dan gerust een afspraak met één van de vakmannen van Loodgieter Baarn via 035 203 25 27. Wij komen dan zo snel mogelijk langs om de situatie te onderzoeken en het lek te dichten.

VERZEKERING BIJ SCHADE DOOR DAKLEKKAGE

In veel gevallen wordt de schade aan uw huis door lekkage verzekerd middels de opstalverzekering. Echter is niet iedereen op dezelfde manier verzekerd en daarnaast verschillen de regels van verzekeringsmaatschappijen enorm. Daarom is het goed om contact op te nemen met jouw verzekering om te bepalen of je verzekerd bent.

Als de schade van de daklekkage niet verzekerd wordt via de opstalverzekering, dan kun je schade aan spullen (bank, stoelen, gordijnen, etc.) wellicht nog verhalen via jouw inboedelverzekering. Ook hierover zul je zelf contact op moeten nemen met de verzekeringsmaatschappij.

Wat wij wel met zekerheid kunnen zeggen is dat de schade niet vergoed wordt als dit voorkomen had kunnen worden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er sprake is van achterstallig onderhoud. In dat geval kan de verzekering weigeren te betalen.

Wil jij de hulp inschakelen van één van onze loodgieters voor een daklekkage? Maak dan gerust een afspraak met Loodgieter Baarn via 035 203 25 27. Wij helpen je graag!

SPOED DAKREPARATIE

Heb jij vochtplekken op een muur of plafond die snel groter worden? Of druppelt het water letterlijk uit het plafond? Dan is de kans groot dat je een ernstige daklekkage hebt. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je geschrokken bent en dit zo snel mogelijk gerepareerd wil hebben. Loodgieter Baarn staat voor je klaar!

Wij verhelpen al ruim 20 jaar daklekkages. Hierdoor hebben wij dermate veel ervaring dat wij de meeste daklekkages bijzonder snel opgespoord en gedicht hebben! Als je bij ons een afspraak maakt, dan komen wij zo snel mogelijk langs om het lek te dichten. Wij durven daarom wel te zeggen dat je bij ons in goede handen bent.

In de tussentijd raden wij je aan om het gat tijdelijk te dichten of het water op te vangen met emmers en/of een groot zeil. Hiermee kun je waterschade aan de dakconstructie voorkomen. Daarnaast adviseren we je om elektrische apparaten en bedrading af te dekken om te voorkomen dat er kortsluiting en/of brand ontstaat!

Heb jij een daklekkage? En ben je daarvoor met spoed op zoek naar ervaren loodgieter die het lek kan dichten? Bel dan snel voor het inplannen van een afspraak met Loodgieter Baarn via 035 203 25 27!

AFSPRAAK

GRATIS OFFERTE EN
DIRECT AFSPRAAK PLANNEN

24/7 SPOEDSERVICE

M

ONMIDDELLIJK EEN OFFERTE

035 203 25 27

De beller is sneller

24/7 spoedservice

Altijd en overal in Baarn

Komt goed garantie

Niet tevreden, geld terug

l

Gratis offerte

Onmiddellijk een offerte

BAARN